10.05.14 г.

Mahalabia محلبية

Арабски млечен пудинг

 Продукти:
  6ч.ч прясно мляко
  5с.л царевично нишесте
  5с.л захар
  1/2ч.л. розова вода или вода от портокалов цвят
 
  За поръсване:
   канела, стафиди и кокосови стърготини


 Приготвяне:
 
 В дълбок съд се загряват 5ч.ч мляко със захарта. Нишестето се разтваря в 6-та чаша и при непрекъснато бъркане се прибавя към другото мляко. Добавя се розовата вода( или портокаловата вода) и се вари 5мин. до сгъстяване появата на малки мехурчета(като се бърка непрекъснато, за да не загори). Изсипва се в отделни купички за сервиране и се декорира. Оставя се да се охлади и се прибира в хладилник до пълното изстиване на крема. Сервира се студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin