Арабски млечен пудинг
Продукти:6ч.ч прясно мляко
5с.л царевично нишесте
5с.л захар
1/2ч.л. розова вода или вода от портокалов цвят
За поръсване:
канела, стафиди и кокосови стърготини
Приготвяне:
В дълбок съд се загряват 5ч.ч мляко със захарта. Нишестето се разтваря в 6-та чаша и при непрекъснато бъркане се прибавя към другото мляко. Добавя се розовата вода( или портокаловата вода) и се вари 5мин. до сгъстяване появата на малки мехурчета(като се бърка непрекъснато, за да не загори). Изсипва се в отделни купички за сервиране и се декорира. Оставя се да се охлади и се прибира в хладилник до пълното изстиване на крема. Сервира се студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар