10.05.14 г.

Лучник по троянски

Продукти:

  За тестото:
3ч.ч брашно
1п.суха мая
1ч.ч хладка вода
1с.л. захар
1ч.л сол
2с.л олио
   За плънката:
   1кг. стар лук
   сол(на вкус)
 2с.л червен пипер
  1 връзка пресен копър
   олио за пържене
   
Приготвяне:
 Омесва се тестото от продуктите и се оставя да втаса. Лукът се почиства и нарязва на не много едро, запържва се в тиган до омекване и се прибавят солта, червения пипер и ситно нарязания копър. Оставя се да се поохлади. Тестото се разделя на две,  едното топче се разстила в предварително набрашнената тава, като с тестото се обикалят и стените. Изсипва се плънката и отгоре се покрива с другата част от тестото,  запечатват се с тестото, което е останало по стените. Пече се до зачервяване.
    (рецептата е взета от майката на моята съквартирантка на която бях на гости в този невероятно красив планински град, останах очарована от топлото посрещане и прекрасните гозби ) 
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin