9.05.14 г.

Лападови кюфтета със синьо сирене

Продукти:
  3- връзки лапад
 1бр. яйце
 100г. синьо сирене
 1бр. пресен лук
  2с.л. брашно и брашно за овалване
 олио за пържене

Приготвяне:
 Лападът се измива и почиства.Бланшира се за кратко. В чопър се слагат лука, бланширания лапад и сиренето, след това сместа се изсипва в купа и се омесва заедно с яйцето и 2-те с.л. брашно, поставя се за около 10мин. в камерата, за да стегне. Изважда се от хладилника и се оформят кюфтета, овалват се в брашно. В сгорещеното олио се запържват и от двата края до получаване на коричка. 
 ( малко уточнение: не се усеща миризмата на синьото сирене и колкото и страни да изглеждат са много вкусни)
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin