Продукти:
3- връзки лапад
1бр. яйце
100г. синьо сирене
1бр. пресен лук
2с.л. брашно и брашно за овалване
олио за пържене
Приготвяне:
Лападът се измива и почиства.Бланшира се за кратко. В чопър се слагат лука, бланширания лапад и сиренето, след това сместа се изсипва в купа и се омесва заедно с яйцето и 2-те с.л. брашно, поставя се за около 10мин. в камерата, за да стегне. Изважда се от хладилника и се оформят кюфтета, овалват се в брашно. В сгорещеното олио се запържват и от двата края до получаване на коричка.
( малко уточнение: не се усеща миризмата на синьото сирене и колкото и страни да изглеждат са много вкусни)
Няма коментари:
Публикуване на коментар