11.05.14 г.

Shorbat adas

Арабска крем супа от оранжева леща

Рецепта:
300гр - червена леща
10с.л. зехтин

1глава лук
2 пилешки бульончета
сол
черен пипер
магданоз
лимонов сок
Приготвяне:
Накиснете лещата в студена вода за 30мин., след това я отцедете и сложете в съда за готвене. Нарежете лука на ситно и го прибавете към лещата, залейте със студена вода около 2-3 ч.ч. Вари се до готовност. След това се сваля от котлона и се пасира до получаване на хомогенна смес, ако стане по гъсто се добавя още малко вода и пак се връща на котлона, за да кипне. Сервира се поръсена с черен пипер, лимонов сок на вкус и наситнен магданоз.
( Моята крем супа е правена с телешки бульон (харесвам повече вкуса) и вместо магданоз( никак не го обичам) е поръсена с пресен лук )

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin