11.05.14 г.

Сърми с накълцано свинско месо

Продукти:
 
  Зелеви листа от кисело зеле
  250гр. ориз
  200гр. свинско месо
  300мл. вода
  1бр. морков (настърган)
  сол, олио, ронена чубрица
  
  Приготвяне:
   Свинското месо се нарязва на ситно и се запържва в олиото в  по дълбок тиган. Ориза се почиства и се прибавя към месото, сипва се около 200мл. вода и се оставя за около 1мин. да се пържи, след това се прибавят моркова, солта и чубрицата. Разбърква се добре и се оставя на тих огън да се вари докато ориза попие водата. Плънката се оставя да изстине, след което се свиват сърмите.  Нареждат се във тава, на която на дъното е сипана останалата част от водата. Пече се в предварително загрята умерена фурна, до пълното извиране на водата и до желания загар. Да останат само на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin