11.05.14 г.

Панирани калмари с бира

Продукти:
 4-5 туби калмари
 7-8с.л брашно
 1бр. яйце
  1л. прясно мляко
 100мл. бира
 копър, сол и черен пипер
  1 лимон
  олио за пържене

 Приготвяне:

 Почистваме тубите и ги слагаме да се варят в подсолена вода. След сваряване ги изваждаме и накисваме в прясното мляко, оставят се за около 2часа. Изваждат се от млякото и се нарязват на шайби. Разбива се яйцето заедно с брашното, към сместа при непрекъснато бъркане се прибавя бирата. Сместа се овкусява със солта, копъра и черния пипер. Шайбите се потапят в кашата и се пържат в загрятото олио. Сервират се топли с резени лимон и студена бира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin