30.05.14 г.

Бюрек с кайма



Продукти:

1-пакет фини кори (400гр.)
400 гр. кайма (смес)
500 мл. доматено пюре
2- глави стар лук
4 бр. яйца
1 бр. кофичка кисело мляко
300 мл. газирана вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене




Приготвяне:
 Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Поставя се в тиган заедно с олиото и се запържва до златисто. След това при лукът се поставя и раздробената кайма, пържи се до готовност, като се слага малко вода. Добавя се доматеното пюре и подправките. Оставя се до извирана не водата, да остане на мазнина, като се разбърква периодично да не загори. Вземат се три кори и се поставя плънка на тях, навива се на руло, така до свършване на плънката и корите. Поставят се в намазнена тава.  Разбиват се яйцата, добавя се киселото мляко и пак се бърка до получаване на хомогенна смес. При яйчената смес се добавя и газираната вода. Баницата се разрязва  по средата и се залива със сместа. Пече се до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin