28.05.14 г.

Рогчета

 
Продукти:

4 бр. яйца
200 мл. прясно мляко
300 гр. маргарин
1/2 пакетче прясна  мая
1 ч.л. сол
1 с.л захар
1 кг. брашно
300 гр. сирене



 Приготвяне:

 Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, добавя се захарта и солта. Яйцата се разбиват (оставя се един жълтък за намазване) и към тях се добавя прясното мляко. Маргарина се разтапя. Брашното се сипва в съда за месене и към него се добавят разтопения маргарин и яйчената смес. Замесва се тесто. Изкарва му се въздуха като се тупка около 20-25 пъти. От полученото тесто се отрязват 21 топки. Всяка топка се разточва на не много голям кръг и в единият му край се поставя натрошено сирене. Навива се на пуричка и се поставя в тава. Така получените пурички се оставят да втасат за около 30 мин, след което се намазват с разбит жълтък. Пекът се на предварително загрята фурна до покафеняване ( на 200 градуса за около 25-30 мин.).




14 коментара:

  1. Най-вкусните рогчета!Изкусително апетитни!
    Поздравления за чудесната рецепта!
    Ще ги пробвам задължително.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) а те наистина си заслужават да се опитат :)

      Изтриване
  2. Не знам защо, но като малка, а и сега много обичам рогчета.Сега вече попаднах на чудесна рецепта и ще се възползувам да направя на внуците.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам че ви е харесала рецептата :)

      Изтриване
  3. Анонимен6/23/2014

    Забрави !! Направих ги ,Нямат5 нищо общо с рогчетата които помня,Тия са измислени И 1 кг брашно е много за тази рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимко.... рецептата е прекрасна и как не ви омръзна да пишете по блоговете и да се дракате биз да имате основания за това??? На теб ръцете ако ти са в з..ка момичето и рецептата не са ти виновни !!!! Като си толкова сербез ,защо си АНОНИМКА???
      Пууууу... как ме дразнят такива отрепки, само....

      Изтриване
  4. Pishi si i da ne tu puka.Da na niakoi tova niama da mu haresa no tova si e v reda na neshtata.Vseki ima pravo da si dade mnenieto i dori to da e zlostno ne mu obrashtai vnimanie.Na vseki mu se vrashta takava energiia kakvato sam e izpratil.
    Po vaprosa za ragchetet na men mi haresaha.Ako na nikoi ne mu haresvat moje pak da e losh gotvach nali?
    USPEX sas bloga.

    gratitudebeliever.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Mnogo blagodarq za podkrepata :) i znam che shte ima hora koito nqma da haresvat moite neshta, no tova si e vupros na vkus :)

      Изтриване
  5. Благодаря ,много за невероятната рецепта ,направих ги,станаха превъзходни!
    Поздрави!
    http://zi4e57.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че са ви харесали :)

      Изтриване
  6. Анонимен7/07/2014

    Много хубави станаха! Браво на теб, браво и на мен!
    Теодора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че са ви харесали :) И благодаря за похвалата :)

      Изтриване
  7. Ne se drazni che ima takiva OTREPKI kakto im kazvash.te samo takava energia imat na zavist i omraza.Moje bi zashtoto za nishto ne stavat i samo odumvat rabotata na drugite.Spored Rhonda Burn ot knigata The Secret kakvata energia rapraskvash takava i poluchavash.Ne se kosi velikata kosmicheska sila niakoi i kazvat bog niakoi allah i t.n. tia si znae rabotata.Kasmet.

    ОтговорИзтриване
  8. Не знам дали е същата рецепта но ще пробвам.Тази която имах се убих да я търся, защото също се изкарваше въздуха на тестото.И рокчетата ставаха наистина хрупкави като едно време.Пазих реептата дълго време и днес като ми потрябва не можах да открия.Дано тази рецепта е тази ,която съм забутала незнайно къде.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

linkwithin