20.05.14 г.

Пържен ориз с пилешко месо

(леко сладко)

 Продукти:

250гр. ориз- бланширан
200гр. пилешки гърди
1/2 пакет замразени зеленчуци
лимонена трева
сос от манго
сол
сусамово олио( може и слънчогледово)за пържене
1и1/2ч.ч вода за варене на ориза

Приготвяне:

Оризът се сварява, както е оказано на кутията, като се добавя малко сол и олио. Изсипва се в гевгир и се облива със студена вода. Оставя се настрана. Пилешкото месо се нарязва на лентички. В тиган уок се сипва олиото и се запържва пилешкото месо, добавят се зеленчуците и лимонената трева, поръсва се със сол. Пържи се за около 2-3мин. След това се прибавя и ориза и се разбърква добре. Оставя се около 2-3 мин. и той да се запържи, като се разбърква. Сервира се със сос от манго, за сладък вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin