19.05.14 г.

Содени питки

 Продукти:

3и 1/2 ч.ч. брашно
1ч.ч сирене
3бр. яйца
1бр. кофичка кисело мляко
1ч.л. сода
5с.л. олио + олио за намазване на тавата
шарена сол за поръсване
масло за поставяне в питките
Приготвяне:

Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене, разбърква се добре, но не с миксер. Добавя се олиото и киселото мляко, в което е сложена содата. Разбърква се, на порции се добавя брашното и се бърка с лъжица. Тестото става лепкаво и меко, с намазнени ръце се взема от тестото и се оформят питки, поставят се в много мазна тава. След като се направят питките с пръст се оформя дупчица по средата и се поставя малко масло(на върха на ножа). Пекът се за  20-25мин. на загрята фурна, те си показват кога са готови, трябва да станат кафевички отгоре и отдолу. Изваждат се и докато са топли с четка се намазват олио и се поръсват с шарена сол.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin