14.05.14 г.

Руло с риба тон, хариса и маслини

Продукти:
 300гр. брашно
 1с.л суха мая
75гр. разтопено масло
1ч.ч прясно мляко
1с.л сол
1и 1/2 консерва риба тон(отцедена)
1ч.ч маслини
2с.л Хариса(може да се замени с доматено пюре с добавено чили сос вътре)
маково семе и или черен сусам за поръсване


Приготвяне:

Маята се разтваря в млякото и се добавя към брашното заедно с разтопеното масло и солта. Замесва се тесто и се оставя за около 15мин. да си почине. Маслините се нарязват на ситно и към тях се добавя рибата тон, разбърква се с харисата. Тестото се разточва на лист и се намазва с плънката, навива се на руло и се поръсва с маковото семе. Пече се на 180-200г за 20-25мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin