15.05.14 г.

Serbian Prebranac

Фасул на фурна

Продукти:
 1кг. зрял фасул
 5-връзки пресен лук
 2-скилидки чесън
150мл. доматено пюре
сол(на вкус)
черен пипер(на вкус)
2с.л.сминдух
1с.л.чубрица
2-3с.л. червен пипер(може и лют)
1к.ч олио от рапица+ 2с.л.
1и 1/2ч.ч вода

Приготвяне:

Фасулът се накисва за около 4-5 часа. Прехвърля се в гевгир и се връща отново в съда за готвене, сипва се вода  1 пръст над фасула, оставя се да заври. Изхвърлят се 2 води и на третата се слага сол и 2с.л олио, оставя се да ври почти до омекване.Изхвърля се водата и фасула се облива със студена вода, оставя се на страна. В дълбок тиган се слага останалото олио и се запържва лука, към него се добавя сол, черен пипер, червен пипер, сминдуха и чубрицата. Оставя се да се позапържи, след това се добавя доматеното пюре. Оставя се за около 2-3мин., в тигана се добавя и фасула и се разбърква, като се внимава зрънцата да останат цели. Получената смес се изсипва в тава и се добавя 1и1/2ч.ч вода, разбърква се. Фасулът се пече на 200г, докато остане на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin