9.07.14 г.

Бисквитена торта



Продукти:

500гр. бисквити
2п. готов крем/нишесте
1200гр. прясно мляко
захар (колкото е посочено на упътването на нишестето(крема))
декорация по-желание




Приготвяне:

Нишестето(крема) се разтваря в прясното мляко, както е посочено на пакета. Реди се ред бисквити и се сипва крем, после пак ред бисквити и крем, завършва се с крем. Оставя се да се охлади в хладилник и се декорира по желание, при мен е с натрошени бисквити и вишни.

P.S. Бърза торта, която може да се направи с всякакъв вкус.



5.07.14 г.

Пастет от тиквички


Това е моята интерпретация на този страшно вкусен пастет, а сутрин за закуска с една препечена филийка.... ох блаженство :)





Продукти:

3бр. тиквички
2бр. сварени яйца
1/2 връзка копър
черен пипер и сол на вкус
2-3с.л. олио
3ч.л. горчица
250гр. сирене
2бр. препечени филийки (наситнени на трохи)
3 скилидки чесън



Приготвяне:

Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на кубчета и се слагат да се сварят заедно с олиото и солта. Отцеждат се от водата и се слагат в съда, в който ще се пасира. Копърът се наситнява и се прибавя към тиквичките. Яйцата се сваряват и се нарязват на кубчета, добавят се към тиквичките. Сиренето се натрошава и се добавя в купата. Чесънът се нарязва и той се добавя в купата. Прибавя се черният пипер, горчицата и натрошения хляб. Всичко се пасира до хомогенна смес.














LinkWithin

linkwithin