20.06.14 г.

Кокос и коняк- зебров кекс


Продукти:

5 бр. яйца
3 ч.ч брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
1/2ч.ч олио
2с.л. какао
4с.л. кокосови стърготини
1 бр. бакпулвер
1/2ч.ч прясно мляко
3с.л. коняк



Приготвяне:

Яйцата се разбиват заедно със захарта, добавя се олиото. След това се добавя прясното мляко и се бърка с миксера. Добавя се пресятото брашно и бакпулвера, разбърква се до получаването на хомогенна смес. Разделя се на две равни части. В едната част се слага коняка и какаото, и хубаво се разбърква с миксер. Във втората част се слагат кокосовите стърготини и се разбърква с лъжица. В намазнена тава в центъра се поставя една лъжица бяла смес, върху нея една лъжица какаова смес, така се редува до свършване на смесите. Пече се в предварително загрята фурна на 180г. до готовност, проверява се с клечка за зъби. Декорира се по желание :)







Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin