16.06.14 г.

НЕ-пълнени чушки




Продукти:

1-глава лук
1 бр. морков
2с.л. олио
1 к.ч. доматен сок
1и1/2ч.ч ориз
250гр. кайма
1/2ч.л. червен пипер
млян черен пипер на вкус
куркума на вкус
сол на вкус
500гр. гъби печурки
1 буркан цели печени червени чушки





Приготвяне:

За плънката запържете в олиото нарязаните на ситно кромид лук и морков и сипете доматения сок. Добавете измития ориз и каймата. Овкусете с червения и черния пипер, куркумата и солта. Запържете до готовност и свалете от котлона.Намажете тавата с олио и изсипете плънката.Отгоре наредете гъбите и върху тях чушките.Сипете вода, покрийте с фолио и печете до готовност на плънката. След около 15мин. свалете фолиото, за да може да се запече ястието и отгоре. По желание се сервира с лъжица-две кисело мляко.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

linkwithin