14.06.14 г.

Мантъ

                                             (турски равиоли)



Продукти:

За тестото:

2 ч.ч брашно + брашно за точенето
щипка сол
1/2 ч.ч вода

За плънката:

250гр. кайма
1- глава лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
магданоз (наситнен)

За заливката:

3с.л. масло
2-3 скилидки чесън
червен пипер
кисело мляко

За варенето:
 1/2 литър пилешки(телешки) бульон





Приготвяне:

От брашното, водата и солта се замесва меко тесто и се разделя на две топки. Всяка топка се намазва с олио, покрива се с влажна кърпа и се оставят да си починат за 1 час. Разточват се кори като за юфка, режат се квадратчета около 4см. Каймата се омесва с лукът (нарязан на ситно), подправките и магданозът. На всяко квадратче се слага част от каймата. Прави се пликче. Редят се в намазнена тава и се запичат до зачервяване на загрята фурна. Изваждат се и се пускат във врящият бульон за около 2 мин. Маслото се запържва с червения пипер, а скилидките чесън се нарязват на ситно и се разбъркват с киселото мляко. Мантъ се сервират топли и поляти със запръжката и киселото мляко.





9 коментара:

  1. Анонимен6/21/2014

    Ммм, изглежат чудесно и вкусно! Подкрепям ви като млад блогър!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за подкрепата :)

      Изтриване
  2. Анонимен7/10/2014

    Турците са прекрасни кулинари и сладкари.Поздравления за добрия избор и успех!😊

    ОтговорИзтриване
  3. Ще се опитам да си направя тази мантъ.Изглежда много апетитна.Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда прекрасно, лесно и много вкусно!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Елена7/11/2014

    Изглежда много апетитно. Ще го изпробвам.

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички за хубавите отзиви :) наистина става много вкусно :)

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравление и благодаря! Току-що ставам от масата и получих достатъчно похвали за тази рецепта! Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за похвалата :) и много се радвам, че ви е харесало :)

      Изтриване

LinkWithin

linkwithin