Продукти:
4бр. яйца
200мл. сок от арония
1ч.ч захар
3/4ч.ч олио
2ч.ч брашно
зрънца арония (за украса и за поставяне в кекса)
1бр. пакетче бакпулвер
Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавя се олиото и пак се разбърква, добавя се сока от арония и брашното на порции, накрая се слага и бакпулвера, сместа се бие с миксер до получаване на хомогенна смес. Изсипва се във формата за печене и се добавят предварително оваляните зрънца арония в брашно. Пече се до готовност в предварително загрята фурна, проверява се с клечка за зъби. Декорира се с зрънца арония (при мен са от сладко и сока е домашно приготвен).
Няма коментари:
Публикуване на коментар