(турски равиоли)
Продукти:
За тестото:
2 ч.ч брашно + брашно за точенето
щипка сол
1/2 ч.ч вода
За плънката:
250гр. кайма
1- глава лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
магданоз (наситнен)
За заливката:
3с.л. масло
2-3 скилидки чесън
червен пипер
кисело мляко
За варенето:
1/2 литър пилешки(телешки) бульон
Приготвяне:
От брашното, водата и солта се замесва меко тесто и се разделя на две топки. Всяка топка се намазва с олио, покрива се с влажна кърпа и се оставят да си починат за 1 час. Разточват се кори като за юфка, режат се квадратчета около 4см. Каймата се омесва с лукът (нарязан на ситно), подправките и магданозът. На всяко квадратче се слага част от каймата. Прави се пликче. Редят се в намазнена тава и се запичат до зачервяване на загрята фурна. Изваждат се и се пускат във врящият бульон за около 2 мин. Маслото се запържва с червения пипер, а скилидките чесън се нарязват на ситно и се разбъркват с киселото мляко. Мантъ се сервират топли и поляти със запръжката и киселото мляко.
Ммм, изглежат чудесно и вкусно! Подкрепям ви като млад блогър!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за подкрепата :)
ИзтриванеТурците са прекрасни кулинари и сладкари.Поздравления за добрия избор и успех!😊
ОтговорИзтриванеЩе се опитам да си направя тази мантъ.Изглежда много апетитна.Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеИзглежда прекрасно, лесно и много вкусно!!!!!
ОтговорИзтриванеИзглежда много апетитно. Ще го изпробвам.
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за хубавите отзиви :) наистина става много вкусно :)
ОтговорИзтриванеПоздравление и благодаря! Току-що ставам от масата и получих достатъчно похвали за тази рецепта! Успех!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за похвалата :) и много се радвам, че ви е харесало :)
Изтриване