Продукти:
Зелеви листа от кисело зеле
250гр. ориз
200гр. свинско месо
300мл. вода
1бр. морков (настърган)
сол, олио, ронена чубрица
Приготвяне:
Свинското месо се нарязва на ситно и се запържва в олиото в по дълбок тиган. Ориза се почиства и се прибавя към месото, сипва се около 200мл. вода и се оставя за около 1мин. да се пържи, след това се прибавят моркова, солта и чубрицата. Разбърква се добре и се оставя на тих огън да се вари докато ориза попие водата. Плънката се оставя да изстине, след което се свиват сърмите. Нареждат се във тава, на която на дъното е сипана останалата част от водата. Пече се в предварително загрята умерена фурна, до пълното извиране на водата и до желания загар. Да останат само на мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар